Simplify logo headers

Fordelene med fjernovervåking ved vannskadesanering

5 min lest
Insights Content fjernovervåking

Fjernovervåking av vannskadesanering har vært mulig i nesten ti år, men det er bare relativt nylig (delvis på grunn av reduserte besøk under pandemien) at både entreprenører og forsikringsselskaper begynner å se sparepotensialet for tidsbruk, kostnader og energibruk.

I denne artikkelen skal vi forklare hvordan fjernovervåkingssystemer som Simplify fra Dantherm Group leverer de nødvendige dataene for bedre transparens og mer effektiv styring av vannskadesaneringsprosjekter. Og til syvende og sist hvordan det kan spare tid, kostnader og unødvendig innsats for alle involverte parter.

Hva er fjernovervåking?

Hvis du er godt kjent med vannskadesanering, har du sannsynligvis støtt på konseptet med fjernovervåking flere ganger. Men for de som ikke er så vant til det, eller som trenger en oppsummering, finner du her en oversikt over hva det er og hvordan det fungerer.

Kort sagt bruker fjernovervåking sensorer på bygninger og utstyr som overvåker tørkeprosessen gjennom et vannskadesaneringsprosjekt.

De gjør det mulig å slå av utstyret eksternt, se fuktighetsavlesninger i sanntid og sende dataene tilbake til et hvilket som helst sted. Det er en rekke fordeler vi kommer til etter hvert, men de viktigste grunnene til å investere i lfjernovervåkingsløsninger er:

 • Entreprenørene kan gi forsikringsselskapene full oversikt over alle prosjekter

 • Redusere antall besøk på anlegget

 • Bli informert umiddelbart når en forsikringstaker slår av utstyret

 • Redusere bortkastet driftstid og drivstofforbruket samt energikostnadene

 • Fange opp eventuelle problemer på stedet eller andre lekkasjer med en gang de oppstår

Alle disse fordelene gir en betydelig produktivitetsgevinst, mer transparent prosjektledelse og en reduksjon i unngåelige kostnader for både entreprenører og forsikringsselskaper. Mens den første bruken av fjernovervåking hovedsakelig var i større selskaper med landsomfattende dekning, jobber Dantherm Group med et økende antall mindre firmaer som allerede ser den positive avkastningen på investeringen deres i teknologien.

Hvorfor både entreprenører og forsikringsselskaper drar nytte av fjernovervåking

Ved å sende kritiske data til viktige interessenter, kan fjernovervåkingssystemer øke graden av åpenhet mellom leverandører og forsikringsselskaper. Dette gir mulighet for tydeligere kommunikasjon og mer informerte beslutninger som vil effektivisere håndteringen av skader.

Vår erfaring er at bruk av fjernovervåking kan føre til kostnadsreduksjoner på opptil 30 %. Hvordan ser dette ut i praksis? Scenarioet nedenfor, basert på EUs gjennomsnitt, understreker hvor disse besparelsene gjøres:

Scenario

 • Årlig skadeerstatning: 10.000

 • Avfuktere per krav: X2 CDT 40

 • Energiforbruk: 0,82 kWh per enhet

 • kWh-pris: EUR 0,2126

 • Timelønn tekniker: 27,7 EUR

 • Kjøreavstand per besøk på stedet: 40 km (tilsvarer 30 minutters arbeid)

 • Transportkostnad (drivstoff + vedlikehold): 0,35 EUR pr. km

Uten Simplify

Med Simplify

Tørkedager per krav: 24

Tørkedager per krav: 21

Kjøreavstand per krav: 200 km

Kjøreavstand per krav: 80 km

Kjørestrekning per år: 2 000 000 km

Kjørestrekning per år: 800 000 km

Nødvendige avfuktere per år: 1 333

Nødvendige avfuktere per år: 1.176

Totale driftstimer per år: 11 667 080 (1333 enheter i drift 24/7/365)

Totale driftstimer per år: 10 301 760 (1176 enheter i drift 24/7/365)

Totale kjørekostnader (lønn/transport): EUR 1 392 500

Totale kjørekostnader (lønn/transport): EUR 557 000

Totale energikostnader per år: EUR 2 035 689

Totale energikostnader per år: EUR 1 795 926

Totalt: EUR 3 428 189

Totalt: EUR 2 352 926Som du ser tilsvarer dette en betydelig pengebesparelse over tid, i tillegg til andre langsiktige fordeler som:

 • Bedre tidsstyring
  Med muligheten til å ta beslutninger og styre enheter eksternt, kan entreprenører spare tid og kostnader som følger med unødvendige reiser for å sjekke status for prosjekter. Videre gir den innsikt i hvordan beboerne samhandler med tørkeutstyret, for eksempel å slå det av om natten, noe som forlenger tørketidene, slik at disse raskt kan oppdages og adresseres.

 • Mindre karbonavtrykk
  Karbonbesparelser fra færre reiser og redusert driftstid for utstyr gir betydelige besparelser over tid. I tillegg betyr mer effektive tørkeprosesser at skade på bygninger og materialer kan forhindres, noe som sparer unødvendige avfallsdeponier og hjelper selskaper med å oppfylle alle miljøforskrifter.

 • Høyere skadekapasitet
  Med en raskere og mer effektiv måte å arbeide på, kan begge parter øke antallet skader de responderer på til enhver tid, noe som øker deres evne til å generere mer inntekter. Ved å redusere tiden det tar å fullføre kontrakter og minimere behovet for å reise ut, kan teamene være mer produktive enn noensinne.

Fremtidssikre prosessene dine med Simplify

Simplify er Dantherm Groups egen fjernovervåkingsløsning, utviklet fra vår omfattende erfaring med design og produksjon av høykvalitets utstyr for vannskadesanering.

Simplify fanger opp viktige prosjektdata, som temperaturnivåer og fuktighet på viktige steder, og gir deg muligheten til å dele denne informasjonen med de som trenger den. Simplify fungerer med alle Dantherm Groups vannskadesaneringsprodukter, samt andre løsninger som er mye brukt i bransjen. Den skiller seg imidlertid ut fra konkurrentene med nøkkelfunksjoner som:

En design som er bygget for de tøffe omgivelsene ved vannskadesanering. Sensorsonder har IP67-beskyttelse, noe som minimerer risikoen for sensorskade.

 • Et globalt system for mobile enheter (GSM) som kobles til en app på stedet og et nettbasert dashbord.

 • Grundig dokumentasjon av tørkeprosesser, med tilbakemelding på tørkeytelsesmål som temperaturer, relativ fuktighet, duggpunkt, damptrykk, absolutt fuktighet og energibruk.

 • Strømkontroll av enhetene som brukes på stedet, inkludert avfuktere, gulvtørkere og varmeapparater. Alt energiforbruk for disse enhetene kan loggføres nøyaktig.

 • Klargjøring av et tydelig revisjonsspor for interessenter.

 • Bruk av fastlinje- eller "ethernet"-forbindelser for å overvinne dårlige telekomsignaler.

Simplifys brukervennlighet og omfattende kompatibilitet betyr at teknologien er i perfekt posisjon til å implementeres i eksisterende prosesser uten behov for å oppdatere dagens utstyr.

Etter installasjon på stedet støttes systemet av appen Simplify Climate Solutions, som kan lastes ned fra Google Play eller App Store. Dette gjør det mulig for entreprenører å sette utstyret i drift og ta det ut av drift fra deres mobile enheter og se data i sanntid fra Simplify-dashbordet i løpet av 10 minutter etter registrering – herfra kan dataene enkelt eksporteres, deles og redigeres i rapporter.

For å hjelpe deg med å få mest mulig ut av Simplify, tilbyr Dantherm Group støtte, ekspertise og omfattende opplæring i teknologien, og hvordan den kan forbedre dine kortsiktige og langsiktige prosesser.

Hvorfor dette er den beste tiden å investere i fjernovervåking på

Data spiller en stadig større rolle i produktivitet på tvers av alle sektorer. Og ved gjenoppretting av vannskader gir fordelene ved å ha tilgang til mer skadeinformasjon store fordeler for strømlinjeformede prosesser under og etter skader.

I tillegg til å gjøre hvert prosjekt raskere, mer kostnadseffektivt og mer effektivt, gjør fjernovervåkingssystemer det mulig å bygge et stort datalager over tid. Dette gjør det mulig å ta mer informerte forretningsbeslutninger basert på kostnadene, ytelsen og varigheten til tidligere skader, og bedre forutsi sluttdatoen for prosjekter i fremtiden.

Ny tørketeknologi med bedre muligheter for fjernovervåking vil snart bli vanlig, og for å få mest mulig ut av den, er det å bli kjent med teknologien tidligere en økende prioritet for både forsikringsselskaper og entreprenører.

For mer informasjon om fjernovervåking og gjenoppretting av vannskader, ta gjerne kontakt med teamet vårt via skjemaet nedenfor.

Relaterte produkter

Simplify dashbord
Simplify tab flip

Fjernstyrt klimakontroll

Mobil skybasert overvåkingsløsning

Simplify App
Simplify tab flip

Kontrollsystem for fjernovervåking

Simplify-appen er nødvendig for å programmere Simplify-løsningen på stedet.

Simplify dashbord
Simplify tab flip

Kontrollsystem for fjernovervåking

Simplify-dashbordet er en del av Simplify-løsningen.

Simplify Integration Box
Simplify tab flip

Kontrollsystem for fjernovervåking

Simplify-integreringsboksen er spesielt utviklet for å integrere CDT-avfukterne i Simplify-løsningen.

Simplify Sensor Probe Relative Humidity Temperature
Simplify tab flip

Kontrollsystem for fjernovervåking

Simplify sensorprobe er en del av Simplify-løsningen.

Simplify Sensor Box
Simplify tab flip

Kontrollsystem for fjernovervåking

Simplify-sensorboksen er en del av Simplify-løsningen.

Simplify Control Unit
Simplify tab flip

Kontrollsystem for fjernovervåking

Simplify-kontrollenhet er styringsenheten i Simplifys overvåkningskontroll.

Simplify Relay Box
Simplify tab flip

Kontrollsystem for fjernovervåking

Reléboksen er en del av Simplify-løsningen.

Simplify CC 4 Box
Simplify tab flip

Kontrollsystem for fjernovervåking

Simplify CC 4-boksen er en del av Simplify-løsningen.

Relevante artikler

Dantherm WDR kjøkken, nett
Dantherm climate soloutions tab

Slik beregner du avfuktingsbehovet

Photo of Alan James
Alan James 7 min lest
Rsz Shutterstock 365991299 web
Aerial Bottom Badge

De beste tipsene for tørking av bygninger

Photo of Alan James
Alan James 6 min lest
Rsz 1master wdr Shutterstock 1040733682
Master Bottom Badge

Hurtigveiledning for tørking av bygninger

Photo of Alan James
Alan James 5 min lest

Kontakt en ekspert

Trenger du hjelp til å finne riktig løsning? Vårt team med mer enn 100 klimakontrolleksperter står klare til å hjelpe deg.
Du kan også kontakte oss eller delta i diskusjonen i våre sosiale medier. Se vår LinkedIn-side.