Dantherm climate soloutions logo headers

Mayfield Girls School: Restaurert klima-/ ventilasjonsaggregat gir betydelige besparelser

7 min lest
Insights Dantherm swimming pool woman
  • Startside
  • Dantherm
  • Artikler
  • Mayfield Girls School: Restaurert klima‑/ ventilasjonsaggregat gir betydelige besparelser

Økte energikostnader har satt et stort fokus på energieffektivitet i bassenger og svømmehaller. Her diskuterer vi hvordan Dantherm ga Mayfield Girls School en effektiv og energieffektiv oppgradering av svømmehallen til en rimelig penge.

Tidligere, da energikostnadene var stabile og rimelige, var det mange svømmehaller som ikke så behovet for å prioritere investeringer i mer effektiv luftbehandlingsteknologi.

Men med økende energipriser globalt, har kostnaden ved drift av bassenganlegg mer enn doblet seg enkelte steder. For å bekjempe disse økte utgiftene ser operatørene nå på hvordan de kan redusere kostnadene som er forbundet med klima-/ ventilasjonsaggregatene.

Hvordan energiprisene påvirker svømmebassengets driftskostnader siden 2019 - Dantherm infografisk bilde

Selv om utskifting av gamle eller utdaterte luftbehandlingsaggregater (AHU-er) er den beste måten å få bedre kontroll og økt kostnadseffektivitet, er det noen anlegg som ikke har råd til en så betydelig oppgradering, eller arbeidet og nedetiden som medfølger.

Svømmehallen til Mayfield Girls School hadde begrenset med ressurser, og valgte et rimeligere alternativ, nemlig en en restaurering av deres eksisterende luftbehandlingssystem.

I denne artikkelen diskuterer vi problemene skolen sto overfor, og hvordan Dantherm jobbet med å levere en restaurering som førte til positive resultater på et stramt budsjett.

Mayfield Girls School– bakgrunn

Mayfield Girls School er en ledende skole for elever i Sussex, og tilbyr mange flotte fasiliteter, inkludert sitt eget innendørs svømmebasseng.

For å holde forholdene inne i bassenget sikre og komfortable installerte skolen et av våre DanX luftbehandlingsaggregater i 2001. Dette har gitt effektiv klimakontroll for svømmebassenget i mer enn 20 år ved å kontrollere temperatur, relativ fuktighet og luftkvalitet.

Men etter en lang og vellykket driftslevetid begynte den eksisterende enheten å dra på årene.

Hvilke problemer identifiserte vi?

Selv om systemet fungerte godt to tiår senere, viste teknologien inne i systemet tegn på tretthet under en rutinemessig halvårlig kontroll fra våre Dantherm-ingeniører.

Dantherm worn out belt fans in old air handling unit

Først fant vi ut at de utdaterte reimdrevne viftene, som utgjør kjernen i driften av klima-/ ventilasjonsaggregatet, var både støyende og ineffektive. I tillegg til større strømregninger var de gamle viftene kostbare og tidkrevende å vedlikeholde, og krevde en ny reim hver sjette måned.

Denne utdaterte teknologien i det slitne luftbehandlingssystemet satte sikkerheten og komforten til svømmere i fare, så vel som helsen til selve svømmehallen, med mindre det ble iverksatt forebyggende tiltak.

Alderen og slitasjen på dette systemet gjorde også at hvis disse viktige viftene hadde en driftsstans, kunne avbruddet få betydelige konsekvenser for skolen, med lange ventetider på reservedeler.

Viktigheten av inspeksjoner av høy kvalitet

Ikke alle problemer med et luftbehandlingsaggregat vil være like synlige som høylytte vifter eller rustne kledninger.

Etter hvert som tiden går og komponentene naturlig forringes eller svikter, vil den umiddelbare innvirkningen på den daglige driften og selve svømmebassengmiljøet ofte ikke merkes av bassengadministratorene. Men den langsiktige påvirkningen kan være enorm.

Hvis usynlige problemer, som f.eks. feil med fuktighetskalibrering ikke blir håndtert, kan de ha en enorm innvirkning på strømregningen til et svømmebasseng – vi har sett tilfeller av dette der det koster så mye som €115 000 (100 000) ekstra i årlige driftskostnader.

Ekspertingeniører, som teamet vårt i Dantherm, er spesielt opplært til å løse disse type problemene og tolke løsninger som fremmer resultater og energibesparelser.

I tillegg til forbedringer i selve luftbehandlingsaggregatet, vurderte Dantherms ingeniører også svømmehallen helhetlig og tilbød anbefalinger utenfor sin ekspertise, for eksempel problemer med kanalinstallasjonen som kompromitterte systemets effektivitet og tilstand.

Hva var den valgte løsningen?

For å løse problemene skolen sto overfor, anbefalte Dantherm en restaurering av det 20 år gamle luftbehandlingsaggregatet for å oppfylle Mayfield Schools mål:

Krav og mål for oppussing av luftbehandlingsaggregat for Mayfield Girls School - Dantherm infografisk bilde

I tillegg til å skifte ut paneler og andre små komponenter, involverte en del av dette prosjektet utskifting av de gamle og forvitrede reimdrevne viftene med moderne, effektive EC-vifter.

Hvorfor var dette den ideelle løsningen?

Restaurering av kjernekomponentene gjorde det ikke bare mulig for skolen å øke levetiden til systemet, men også for å gjøre det innenfor deres budsjett.

Valget av moderne EC-vifter gjorde det også mulig for skolen å drive den eksisterende luftbehandlingsløsningen med større effektivitet og kontroll. Selv om det var vanskelig å kvantifisere, var ringvirkningen betydelig.

Dantherm air handling unit EC fans

Effektforbruket er redusert. Økt elevkomfort. Redusert tap av vannvarme. Disse elementene påvirker oppvarmingskostnadene i stor grad, og bidrar til større besparelser i skolens anlegg.

Fordel med å bruke EC-vifter for luftbehandlingsenheter energieffektivitet - Dantherm infografisk bilde

Se følgende eksempel som illustrerer viktigheten av EC-vifter.

Hvis en vifte ikke kan justere hastigheten tilstrekkelig, kan for mye uteluft føres inn i en svømmehall. Dette kan føre til overtørking, øke fordampingshastigheten og senke temperaturen betraktelig, slik at gjestenes komfort reduseres.

For å motvirke dette kalde miljøet kan en driftsoperatør øke temperaturen i rommet og vanntemperaturen. Dette kan sende energiforbruket i været og påvirke driftskostnadene i stor grad – spesielt i dagens landskap.

Med mer kontrollerbare komponenter, som EC-vifter, kan luftbehandlingsløsninger mer nøyaktig tilpasse seg sesongmessige endringer i luftfuktigheten, og kanalisere riktig mengde luft inn i bassenghaller for å møte etterspørselen. Dette resulterer i større komfort, effektivitet og bærekraft, og en reduksjon i unødige utgifter.

Hvilken innvirkning har restaureringen av ventilasjonsaggregatet hatt?

Etter å ha fullført denne oppgraderingen i løpet av skoleferien, og to oppfølgingskontroller av en Dantherm-ingeniør for å sertifisere vellykket installasjon, har dette prosjektet gitt eksepsjonelle resultater for Mayfield Girls School med minimalt med avbrudd.

Effektivitets- og utslippsfordeler ved å pusse opp luftbehandlingsaggregatet for Mayfield Girls School - Dantherm infografisk bilde

For en brøkdel av kostnaden til et nytt luftbehandlingsaggregat økte det ikke bare driftslevetiden på det eksisterende systemet, men forbedret også både energieffektiviteten og elevenes komfort i svømmehallen.

Pengene som ble spart i forbindelse med oppussingsprosjektet, vil gi skolen et løft på bare noen få år.

Utnytt hele potensialet i dine eksisterende luftbehandlingsaggregater for bassenger

Etter hvert som energiprisene fortsetter å stige globalt, har behovet for effektivisering i strømkrevende bassengmiljøer aldri vært viktigere.

Renovering av eksisterende løsninger kan gi positive, meningsfulle besparelser til en brøkdel av kostnaden ved en ny installasjon. Bassengmiljøer er imidlertid sensitive og komplekse miljøer.

For å maksimere effektiviteten i ditt eksisterende aggregat, er det viktig å oppsøke ekspertise fra en ekspert du kan stole på. En som ikke bare har kunnskap til å identifisere problemer som er vaskelige å oppdage, men også evnen til å levere merkbare resultater.

Dantherm har mer enn 60 års erfaring og er spesialister på klimakontroll av bassenger. Fra oppvarming og kjøling til tørking og ventilasjon – vårt ingeniørteam forstår hvordan de kan få mest mulig ut av luftbehandlingsaggregater uansett alder og merke.

Grunner til å stole på Dantherms ekspertise og teknologi for å spare penger på energi – infografisk bilde

Ta kontakt med teamet vårt hvis du ønsker å utnytte hele potensialet i våre klima-/ ventilasjonsløsningene.

Relaterte produkter

Dantherm DanX CF – luftbehandlingsaggregater for svømmebasseng
Dantherm climate soloutions tab flip

Ventilasjonsaggregater med motstrøms kryssvarmegjenvinner

DanX CF som er ideelt i inneklimaer som krever mer enn et vanlig ventilasjons-/komfortanlegg.

Dantherm DanX – luftbehandlingsaggregater for svømmebasseng
Dantherm climate soloutions tab flip

Kompakte klimaanlegg for mindre svømmehaller og bassengrom

DanX HP kombinerer styrken i et varmepumpesystem med et system som avfukter ved hjelp av uteluft.

Dantherm DanX XWPRS – luftbehandlingsaggregater for svømmebasseng
Dantherm climate soloutions tab flip

For bruk i aggressive miljøer som svømmehaller, næringsmiddelindustri og mm.

DanX XWPRS kombinerer det beste fra et system med varmepumpe og et system som avfukter med uteluft. Denne kombinasjonen med varmepumpe og en særdeles effektiv kryssvarmeveksler sikrer en presis styring av luftfuktigheten og innetemperatur i svømmehallen.

Relevante artikler

Insights Content Avfuktere for svømmebasseng
Dantherm climate soloutions tab

Få verdifull innsikt i hva du trenger for å velge avfukter i riktig størrelse til svømmebassenget.

Photo of Niels Nautrup
Niels Nautrup 6 min lest
Innsikt innhold Dan X CF
Dantherm climate soloutions tab

Møt det nyeste tilskuddet til Dantherms markedsledende utvalg av klima-/ ventilasjonsaggregater for...

Photo of Niels Nautrup
Niels Nautrup 5 min lest
Insights Content miljøvennlig svømmeanlegg
Dantherm climate soloutions tab

Hvordan kan du redusere energiforbruket samtidig som du opprettholder ideelle klimaforhold i et svøm...

Photo of Niels Nautrup
Niels Nautrup 7 min lest

Kontakt en ekspert

Trenger du hjelp til å finne riktig løsning? Vårt team med mer enn 100 klimakontrolleksperter står klare til å hjelpe deg.
Du kan også kontakte oss eller delta i diskusjonen i våre sosiale medier. Se vår LinkedIn-side.