Master Header Logo

En ny dag for Master: miljøvennlige varmeapparater med biodrivstoff er her

4 min lest
Innsikt i innhold om biodrivstoff

Verden er i endring. Det er hver enkelt virksomhets ansvar å støtte en mer bærekraftig fremtid for planeten vår. For serien med Master-varmeapparat betyr dette at vi må gjøre en stor innsats for å ta i bruk fornybare energikilder.

Vi har gleden av å meddele at Master i 2022 vil introdusere en helt ny serie med varmeapparater som er kompatible med HVO-biodiesel 100 og diesel. Innen 2023 vil alle produkter vi produserer være kompatible med HVO-biodiesel 100, slik at kundene våre kan velge det drivstoffet de ønsker.

De fleste eksisterende bærbare drivstoffvarmere går kun på diesel. Men som bedrift innser vi at dette kan være skadelig for planeten vår, da diesel leverer et uunngåelig overskudd av CO2 i luften.

I denne overgangsfasen vil vi tilby sett til de kundene som allerede har et varmeapparat som kun går på diesel – noe som innebærer at de også kan konvertere det til HVO 100.

Det finnes nå flere tilgjengelige biodrivstoff som bruker grønnsaker som en kilde til fornybar energi. Vi har gått nøye gjennom og vurdert det mest økologiske drivstoffet, HVO 100, for å sikre at vårt nye tiltak er så virkningsfullt som mulig. Dette drivstoffet er fremstilt av 100 % biologisk materiale, og oppnås gjennom en prosess med hydrogenering.

Noen land har allerede tatt en beslutning om å bruke så mye biodrivstoff som mulig, særlig etter kunngjøringen på COP26. Storbritannia har allerede vedtatt at etter mars 2022 er HVO 100 det eneste tillatte drivstoffet på byggeplasser. Norge og Sverige går også i samme retning. Mange andre land forventes å følge i samme fotspor.

Fordelene med HVO 100 biodiesel

Hva er galt med vanlig diesel?

Diesel er et ekstremt stabilt drivstoff – det er ikke brennbart og kan trygt brukes i mange miljøer – så det har lenge vært førstevalget som drivstoff brukt til oppvarming. Men den er laget av fossilt brensel, og bruken utgjør en stor risiko for miljøet og forbrenner CO2 inn i atmosfæren.

Mange bilselskaper produserer nå hybrid- eller elektriske biler for å bekjempe dette problemet, men vi kan ikke kun bruke elektrisitet for alle produkter som krever strøm.

Derfor har vi besluttet å tilpasse vårt Master-varmeapparat med en ny generasjon miljøvennlige drivstoff som forvandler jordbruksavfall til HVO 100 biodiesel.

Hva er fordelene med BioFuel?

Den største fordelen med biodrivstoff er at det er svært virkningsfullt når det gjelder å bidra til miljøet og gjør at vi kan ta et stort steg mot mer bærekraftige drivstoffer. Biodieselalternativet har mye lavere netto CO2-utslipp – og kan betydelig redusere karbonavtrykket ditt.

Selv om kostnaden ved å produsere biodiesel er rundt 10 % mer enn vanlig diesel, skyldes dette sannsynligvis at tilpasningen fortsatt skjer gradvis, og at prosessene ikke er optimalisert for å være så effektive som mulig.

Etter hvert som flere og flere land ønsker å gå inn for biodrivstoff som et alternativ, og den langsiktige bruken og fordelene er mye høyere, vil vi sannsynligvis se at prosessene bak HVO raskt blir mer kostnadseffektive, ettersom lederne introduserer godtgjørelser for å oppmuntre andre til å produsere disse drivstoffene, utvide markedet og redusere kostnadene.

HVO biodiesel vs. diesel

Hva er planen for Master og HVO?

Reisen starter i begynnelsen av neste år, når alle eksisterende Master-varmeapparatene kan tilpasses for å godta biodrivstoff (endringene er nødvendige for å oppnå optimal forbrenning). Alle de nye varmeapparatene som vi produserer vil ha som standard å være kompatibelt med biodrivstoff.

Vi har forståelse for at ikke alle er klare til å gå over til biodrivstoff, og derfor gir vi de tid til overgangen. Men vår forpliktelse til å fase ut vanlig diesel er en topp prioritet, og målet er å tilby hele serien kun tilgjengelig med biodrivstoff innen 2023.

Hvordan ser miljøengasjementet vårt ut på lengre sikt?

Vi er langt fra feilfrie og det hevder vi heller ikke. Endringen med å gjøre våre Master varmeapparater kompatible med biodrivstoff er et skritt i riktig retning, men det gjenstår fortsatt mye jobb.

Som bedrift er vi stolte over å være svært opptatt av miljøvern. Vi har satt i gang en rekke tiltak som har som formål å redusere CO2-utslippene fra fabrikkene våre og bevege oss bort fra diesel.

Vi bygger produkter som er laget for å vare – vi bruker kun de beste komponentene og materialene.

Vi sikrer at produktene våre varer lenger – alle reservedeler og alt tilbehør er tilgjengelig i minst 10 år fra produktlanseringen for å oppmuntre til vedlikehold av de samme produktene og forhindre unødvendige gjenkjøp.

Vi stoler på kvaliteten vår –standard ved kjøp av alle Master-produkter er 3 års begrenset garanti.

Vi pakker på en bærekraftig måte – emballasje gir optimal plassutnyttelse i lastebiler og containere, slik at vi reduserer vårt transportavtrykk. Våre materialer kan enkelt resirkuleres – papp, papir og styropor.

Vi bidrar til å unngå overoppheting og overforbruk – våre varmeapparater kan styres via en ekstern termostat, slik at du alltid har kontroll.

Raffinering av andre varemerker – i tillegg til all jobben vi gjør for å gi Master en ny miljøvennlig status, arbeider vi også utrettelig for å sikre at Heylo og Sovelor vil følge etter innen 2023. Disse varmeapparatene drives parallelt til den dagen bare bio varmeapparat er tilgjengelige. For å hjelpe til med overgangen har vi klargjort ombyggingssett for de eksisterende varmeapparatene (selges separat). Dantherm Group er det første selskapet som har tatt i bruk dette nye tilbudet.

Biodrivstoff er fremtiden. Er du klar til å ta i bruk denne endringen?

Ta kontakt med ekspertteamet vårt for en informativ samtale om teknologien som kan hjelpe deg å oppnå dette, enten du vurderer å tilpasse eksisterende varmeapparater eller tenke på bedriftens langsiktige engasjement for bærekraft.

Fyll ut skjemaet nedenfor, så tar vi kontakt med deg.


Relaterte produkter

Master BV 400 – indirekte oljefyrte luftvarmere
Master Top Badge

Indirekte oljefyrte luftvarmere med 2-trinns Master brenner

Master indirekte oljevarmere med en separat brenner genererer et stort volum av 100 % ren, tørr og varm luft.

Master BV 77 – indirekte oljefyrte luftvarmere
Master Top Badge

Indirekte oljefyrte luftvarmere – høyt trykk

Master indirekte oljevarmere er svært effektive og genererer 100 % ren, tørr og røykfri varm luft.

Master BV 471 – indirekte oljefyrte luftvarmere
Master Top Badge

Indirekte drivstoffdrevne luftvarmere med separat Riello-brenner

Indirekte luftstrømsvarmere AIR-BUS har en bred varmeveksler i rustfritt stålrør, separat Riello-brenner og luftresirkuleringssett.

Master B 180 – direkte oljefyrte varmeelemente
Master Top Badge

Direkte oljefyrte luftvarmere – høyt trykk

Direkteoljevarmere er svært effektive enheter som gir store mengder umiddelbar varme der det er behov for det.

Master B 100 CED – direkte oljefyrte varmeelemente
Master Top Badge

Direkte oljefyrte varmeelementer – lavt trykk

Master direktevarmere er kjent for å være slitesterke, effektive, brukervennlige og sikre i drift.

Relevante artikler

Master fjøs, nett
Master Bottom Badge

Fleksibel oppvarming for dyrehold og tørking og lagring av produkter

Photo of Katarzyna Cellary-Zinko
Katarzyna Cellary-Zinko 5 min lest
Master vinterkonsert, nett
Master Bottom Badge

Hvorfor du trenger mer enn bare et vanlig, bærbart varmeapparat

Photo of Agnieszka Dymarczyk
Agnieszka Dymarczyk 2 min lest
Master Virusfjerner, nett
Master Bottom Badge

Hvorfor varmeapparater tilbyr en renere og raskere løsning enn kjemikalier

Photo of Elisa Vinco
Elisa Vinco 5 min lest

Kontakt en ekspert

Trenger du hjelp til å finne riktig løsning? Vårt team med mer enn 100 klimakontrolleksperter står klare til å hjelpe deg.
Du kan også kontakte oss eller delta i diskusjonen i våre sosiale medier. Se vår LinkedIn-side.