Dantherm climate soloutions logo headers

DanX-løsningene støtter fritidsanlegg over hele verden

4 min lest
Insights Content danx-case

Fritidsanlegg har komplekse og utfordrende klimakrav som varierer avhengig av størrelse, plassering og spesifikasjoner for bassenger og spa. Når effektiv klimakontroll blir oversett, kan det gjøre mennesker, bygninger og anlegg sårbare for helse- og miljøfarer.

I denne artikkelen skal vi utforske to selskaper i Litauen med ulike klimabehov og -fasiliteter, og hvordan DanX-enhetene våre var de ideelle produktløsningene. Våre partnere i NIT har spesialisert seg på innendørs klimaløsninger på mikronivå, og leverer det største utvalget av produkter og løsninger i hele landet. Her forklarer vi bakgrunnen for valget av DanX-serien.

Draugystės sanatorija, hotell og kursted

Draugyst sanatorija ble etablert i 1962 og leverer rehabiliteringstjenester til voksne med polikliniske pasienter og polikliniske rehabiliteringsbehandlinger.

Et respektert kursted i byen Druskininkai – det eldste og største helårs balneologiske, gjørme- og klimabehandling i Litauen – Draugystes sanatorium spesialiserer seg på en rekke behandlingstjenester, inkludert:

 • Sykdommer i sirkulasjons-, åndedretts- og fordøyelsessystemet

 • Sykdommer i muskler og skjelett

 • Sykdommer forårsaket av ioniserende stråling

 • Forebygging av sykdom

Som dette viser, går disse fasilitetene langt utover hensikten med å hjelpe folk med å slappe av (selv om spabehandlinger også tilbys) – de gir lindring, støtte og behandling for alvorlige tilstander.

Det betyr at en av virksomhetens viktigste prioriteringer er å sikre at miljøet er komfortabelt, innbydende, trygt og fritt for helsefarer. For å oppnå dette er klimakontroll avgjørende for å sikre at kvaliteten holdes på et optimalt nivå, at mugg og meldugg forebygges og at det ikke oppstår strukturskader.

Da et nytt 3-etasjes, 3212,67 m² anneks ble bygget på den forrige bygningen, ble DanX-produkter brukt til ventilasjon, kjøling og avfukting av svømmehallen, spa-området og deres respektive hjelperom.

DanX-enhetene oppfylte kundens krav best til prosjektets teknologi, data og arkitektoniske elementer. Utstyrets høye effektivitet, pålitelighet og flerbruksfunksjonalitet var det som gjorde merket til førstevalget for å holde gjestene komfortable og beskytte fasilitetene.

Spesielt den reversible varmepumpen og kjølemodusen var viktig, da dette gjør at enheten kan levere oppvarming eller kjøling i henhold til årstidene eller skiftende temperaturer, uten at det går utover luftkvaliteten eller behovet for tilleggsutstyr.

Hvilke produkter ble brukt?

DanX XWPRS luftbehandlingsaggregater – både 2/4- og 12/24-modellene – ble brukt i dette prosjektet. Se de største fordelene nedenfor eller les hele spesifikasjone for DanX XWPRS.

Jonavos kūno kultūros ir sporto centras, fyisisk kultur- og sportssenter

Siden etableringen i 1966 har distriktskommunen Jonava og Jonavos kūno kultūros ir sporto centras (tidligere Jonava Sports School) i Litauen hatt ansvar for å koordinere alle idrettsaktiviteter i distriktet, inkludert boksing, basketball, friidrett, bordtennis, volleyball, judo og bryting for over 500 studenter.

Senteret har også sin egen sportsarena, 14 stadioner, klatretårn, treningssenter, svømmebasseng og mye mer. Senteret tilbyr ulike tjenester til arrangører, idrettsklubber og enkeltpersoner. Som den niende mest befolkede byen i Litauen er idrettstjenestene og fasilitetene et viktig fundament for lokalsamfunnet med over 34 000 innbyggere.

Den nye bygningen er 4627,15 m² og har jevnlig rundt 100 besøkende og 20 ansatte. I førsteetasje (og kjelleren) består bassengområdet av:

 • Svømmebasseng med fire 25 m baner

 • Barnebasseng

 • Plaskebasseng

 • Spa-område (med boblebad)

 • Avslappingsområde

 • Kaféområde

 • Juicebar

 • Fem badstuer

 • Garderober og dusjer

 • Lounge

Våre DanX-løsninger brukes til ventilasjon, delvis oppvarming og avfukting av barnebassenget, svømmebassenget og tilknyttede rom, samt spa-området med tilknyttede rom.

DanX-enhetene oppfylte best kravene og behovene i byggebransjen fordi produktene hadde høy energieffektivitet, pålitelighet og funksjonalitet, som varmepumpe og avfuktingsmodus.

Senteret måtte innføre et ventilasjonsanlegg som oppfylte deres unike krav. Dette innebar at alle DanX-produktene som ble levert var:

 • Egnet for bruk om vinteren (ned til -21 °C) og om sommeren (opp til 30 °C)

 • Modulbasert enhet for enkel og rask installasjon, med sensorer og elektriske komponenter som allerede er tilkoblet

 • Høy kvalitet og samsvar med EN/ISO-krav

 • Kan tilføre luftvolum og regulere temperaturer etter behov (temperatur, fuktighet, CO2 -nivå)

 • Laget av pulverlakkert varmgalvanisert stål (korrosjonsklasse C4)

 • Utstyrt med fabrikkintegrert automasjon og Modbus RTU-protokolltilkobling til BMS-systemet

Hvilke produkter ble brukt?

Flere DanX 12/24 XWPS-systemer og én DanX 3HP-enhet ble brukt i dette prosjektet. Finn ut mer om de viktigste fordelene nedenfor eller se alle spesifikasjoner for DanX XWPS eller DanX 3HP.

Hvorfor DanX er en kraftig, men energieffektiv løsning for svømmebasseng og spa

DanX XWPS og DanX XWPRS kombinerer fordelene til en varmepumpe og et avfuktingssystem for uteluft. Kombinasjonen av en varmepumpe og en svært effektiv kryssvarmeveksler er utviklet for optimal kontroll av fuktighet og innetemperatur.

Frikjøling er også et alternativ om sommeren, når aggregatet kan tilføre opptil 100 % uteluft i bassengområdet gjennom det integrerte omløpet. Om natten, når fordampingsnivået er lav og forsyningen av uteluft er redundant, vil systemet skifte til full resirkulering, slik at systemet kan fungere helt eller delvis som en avfukter.

Vi setter vår ære i å forstå dine fasiliteter og mål før vi forplikter oss til et produkt, som eksemplene over viser. Teamet vårt jobber hardt for å finne den løsningen som ikke bare vil dekke dine behov akkurat nå, men som vil være effektiv og funksjonell i lang tid fremover.

Finn ut mer om våre effektive luftbehandlingsaggregater i dag ved å fylle ut skjemaet nedenfor, eller ta kontakt med teamet vårt direkte for mer informasjon.

Relaterte produkter

Dantherm DanX XWPRS – luftbehandlingsaggregater for svømmebasseng
Dantherm climate soloutions tab flip

For bruk i aggressive miljøer som svømmehaller, næringsmiddelindustri og mm.

DanX XWPRS kombinerer det beste fra et system med varmepumpe og et system som avfukter med uteluft. Denne kombinasjonen med varmepumpe og en særdeles effektiv kryssvarmeveksler sikrer en presis styring av luftfuktigheten og innetemperatur i svømmehallen.

Dantherm DanX XWPS – luftbehandlingsaggregater for svømmebasseng
Dantherm climate soloutions tab flip

Modulbasert anlegg med kryssvarmeveksler og varmepumpe

For bruk i aggressive miljøer som svømmehaller, næringsmiddelindustri og mm.

Dantherm DanX – luftbehandlingsaggregater for svømmebasseng
Dantherm climate soloutions tab flip

Kompakte klimaanlegg for mindre svømmehaller og bassengrom

DanX HP kombinerer styrken i et varmepumpesystem med et system som avfukter ved hjelp av uteluft.

Dantherm DanX – luftbehandlingsaggregater for svømmebasseng
Dantherm climate soloutions tab flip

Kompakte klimaanlegg for mindre svømmehaller og bassengrom

DanX XD er et svært effektivt ventilasjonssystem som bruker uteluft til å avfukte ved hjelp av en dobbel varmeveksler som leverer opptil 95 % varmegjenvinning.

Dantherm DanX XKS – luftbehandlingsaggregater for svømmebasseng
Dantherm climate soloutions tab flip

For bruk i aggressive miljøer som svømmehaller, næringsmiddelindustri og mm.

DanX XKS er et svært effektivt avfuktingssystem for uteluft, med svært effektiv kryssvarmeveksler som egner seg best i frostfritt klima.

Dantherm DanX AF – svømmebasseng og kommersielle avfuktere
Dantherm climate soloutions tab flip

DanX AF klima-/ ventilasjonsaggregater med varmepumpe

DanX AF er et effektivt avfuktingsanlegg med varmepumpe, som er perfekt til å styre luftfuktighet og temperatur, og samtidig har meget lave driftsomkostninger.

Relevante artikler

Insights Content miljøvennlig svømmeanlegg
Dantherm climate soloutions tab

Hvordan kan du redusere energiforbruket samtidig som du opprettholder ideelle klimaforhold i et svøm...

Photo of Niels Nautrup
Niels Nautrup 7 min lest
Hvorfor avfukting er førsteprioritet i en svømmehall
Dantherm climate soloutions tab
Photo of Niels Nautrup
Niels Nautrup 7 min lest
Rsz dantherm pool shutterstock 1033720399 web
Dantherm climate soloutions tab
Photo of Alessandro Bisinella
Alessandro Bisinella 4 min lest

Kontakt en ekspert

Trenger du hjelp til å finne riktig løsning? Vårt team med mer enn 100 klimakontrolleksperter står klare til å hjelpe deg.
Du kan også kontakte oss eller delta i diskusjonen i våre sosiale medier. Se vår LinkedIn-side.