Dantherm climate soloutions logo headers

Behovet for skreddersydde luftbehandlingsløsninger i farmasøytiske omgivelser

6 min lest
Insights Content pharmaceutical pills

I denne artikkelen forklarer vi hvorfor skreddersydd luftbehandling er en nødvendighet på tvers av farmasøytiske anlegg, og hvordan Dantherms ekspertise gjør det mulig for oss å utdanne kunder og installere teknologi som gir meningsfulle resultater i årene som kommer.

Hvilke klimakontrollutfordringer står farmasøytiske anlegg overfor?

Enten det er et vitenskapelig laboratorium, en farmasøytisk pakkelinje, en medisinfabrikk eller et lagersenter, er presise og effektive kommersielle luftbehandlingsløsninger en nødvendighet i praktisk talt alle farmasøytiske og vitenskapelige miljøer.

Dette skyldes at varene som skapes og lagres i disse omgivelsene, holder en svært streng standard, noe som er nødvendig for å garantere produktets effektivitet og forbrukernes sikkerhet.

Farmasøytisk luftbehandling og klimakontroll - utfordringer med temperatur, luftfuktighet og filtrering - Infografisk bilde

Relativ luftfuktighet

Uten teknologi som er i stand til å regulere den relative fuktigheten, vil hygroskopiske materialer lett absorbere fuktighet fra luften, noe som fører til at pulver blir klebrig og uegnet til formålet. Emballasjen blir utsatt for kosmetisk eller fysisk skade etter hvert som den absorberer mer og mer fuktighet.

Temperature

Kjølte flater blir et mål for kondens når luft med høy relativ fuktighet kondenserer på kalde overflater, noe som fører til produktdefekter.

Luftutskiftningshastighet

Uten en måte å levere den nødvendige mengden luftforandringer per time kan hygienen i anleggene kompromitteres og risikoen for produktkontaminering øker.

Lufttrykk

I tillegg kan enheter som ikke er i stand til å levere tilstrekkelige luftmengder, skape undertrykkssoner, noe som tillater uønsket infiltrasjon av forurensninger fra utenfor det kontrollerte miljøet og øker risikoen for krysskontaminering.

Konsekvensene av ikke å oppfylle et anleggs behov

Hvis noen av disse elementene ikke er tilstrekkelig kontrollert, kan forholdene i anlegget svinge og kompromittere kvaliteten på produktene. Produksjonen kan stoppe opp og føre til at hele partier må kasseres - en utrolig kostbar og forstyrrende feil.

Hvordan manglende oppfyllelse av behovene for klimakontrollanlegg for legemidler kan påvirke industriens inntekter

For å forverre disse vanskelighetene ytterligere, har forskjellige områder i disse anleggene forskjellige krav. Avhengig av hva som produseres, størrelsen på et anlegg, det ytre klimaet og andre faktorer, vil behovene til en bygning variere enormt.

For å oppfylle anleggets behov kreves det derfor en spesialtilpasset kommersiell luftbehandlingsløsning. En som er utformet etter dine unike spesifikasjoner og støttet av en pålitelig produsent.

Som eksperter på klimakontroll har teamet vårt hos Datherm kunnskapen til å levere meningsfulle resultater og eksepsjonell verdi. Faktisk har farmasøytiske anlegg stolt på våre løsninger i mer enn 40 år.

Hvorfor skreddersydde luftbehandlingsaggregater er den optimale løsningen

Som nevnt ovenfor gjør de særskilte kravene til hvert legemiddelanlegg og konsekvensene av dårlig klimakontroll at spesialbygde luftbehandlingsenheter er avgjørende i disse anleggene.

Men verdien av skreddersydde systemer går utover det å opprettholde ideelle forhold i disse omhyggelige omgivelsene. Skreddersydd teknologi spiller en nøkkelrolle når det gjelder å minimere energiforbruket.

Å ta skritt mot en renere og grønnere fremtid kan ikke bare bidra til å redusere driftskostnadene, men også forbedre bærekraften - et tema som har større verdi for forbrukere og lovgivere for hvert år som går.

Etter vår erfaring er bærekraft et område som er modent for forbedring i den vitenskapelige og farmasøytiske industrien. Vi ser ofte nettsteder som er avhengige av effektive, ineffektive oppsett for å levere den nødvendige ytelsen. Noen vanlige eksempler er

  • Luftbehandlingsanlegg som leverer full frisk luft til anlegg 24/7, selv når det ikke er nødvendig.
  • Flere tiår gamle systemer som ikke er i stand til å generere effektiviteten til moderne utstyr, med ytelsesfall som ofte går ubemerket hen.
  • Enheter som ikke utnytter bærekraftig varmegjenvinning

Utbredelsen av overspesifiserte konfigurasjoner bidrar sannsynligvis til denne sektorens overdrevne energiforbruk, ettersom data tyder på at farmasøytiske anlegg over hele verden bruker over 1 milliard euro på energi årlig og slipper ut 55 % mer utslipp enn bilindustrien.

For å etablere den rette balansen mellom behovene i et farmasøytisk miljø og energiforbruket, leverer skreddersydde kommersielle luftbehandlingsløsninger den nøyaktige mengden luftstrøm som kreves i et område og inkluderer spesifikke funksjoner som begrenser energisløsing.

I ethvert prosjekt vil våre ekspertteknikere vurdere interne og eksterne forhold, sesongvariasjoner og flere nøkkelfaktorer for å levere den strenge ytelsen som kreves, samtidig som de løpende kostnadene minimeres:

Utforming av skreddersydde luftbehandlingsenheter for produksjons- og lagringsanlegg for legemidler - Infografisk bilde

Verdien av ekspertise innen farmasøytisk klimakontroll

Det finnes ingen "one size fits all"-løsning når det gjelder effektiv klimakontroll for farmasøytisk industri. Fra unike funksjoner og materialer til dimensjoner og utforming av systemet - hver luftbehandlingsinstallasjon vil ha sine egne nyanser og særegenheter.

De ulike klimakontrollkravene til farmasøytiske anlegg for optimale lagrings- og produksjonsforhold - Infografikk

Derfor er det viktig å bruke en spesialistprodusent som kan garantere at de spesifikke kravene til prosjektet ditt blir ivaretatt. En som ikke bare har lang erfaring, men også sertifisert teknologi i bunn.

Med flere tiår med erfaring i å designe og levere formålstjenlig luftbehandlingsteknologi for laboratorier, farmasøytiske produksjonsanlegg og butikker, skaper vi løsninger som gir meningsfulle resultater.

Enten det gjelder dimensjonering av en enhet for å oppfylle spesifikke bygningsforskrifter, eller bruk av et bestemt utvalg av komponenter for å levere ønsket mengde luftforandringer per time, er vi unikt posisjonert til å finjustere luftbehandlingssystemer for ethvert scenario.

Snakk med ekspertene

Å oppfylle de strenge standardene for farmasøytiske produkter er en vanskelig oppgave, men en nødvendig oppgave for å holde arbeidet i gang og produksjonen lønnsom.

Selv om kommersielle luftbehandlingsanlegg kan håndtere alle elementene i inneklimaet, er det ikke bærekraftig å stole på et standard system i disse unike omgivelsene. For å levere riktig ytelse og begrense energisløsing er det viktig med systemer som er bygget for formålet.

Ved å samarbeide med Dantherm får du tilgang til bransjeledende kunnskap som kan garantere at parametrene dine blir oppfylt, driftskostnadene reduseres og kostbar nedetid holdes på et minimum.

Grunner til at farmasøytiske selskaper stoler på Dantherms ekspertise når det gjelder spesialiserte klimakontrolløsninger - Infografisk bilde

Hvis du ønsker å designe og installere luftbehandlingssystemer som er unike for ditt anlegg, kan du snakke med teamet vårt for å dra nytte av våre pålitelige rådgivere og våre eksepsjonelt konstruerte produkter.

Relaterte produkter

Dantherm DanX CF – luftbehandlingsaggregater for svømmebasseng
Dantherm climate soloutions tab flip

Ventilasjonsaggregater med motstrøms kryssvarmegjenvinner

DanX CF som er ideelt i inneklimaer som krever mer enn et vanlig ventilasjons-/komfortanlegg.

Dantherm SD 3500 sorpsjonsavfukter
Dantherm climate soloutions tab flip

Industriell avfukting - sorpsjon

En serie med kompakte høykapasitets sorpsjonsavfuktere med stor fleksibilitet i luftmengder med avansert PLS -kontroller som passer både for kommersielle og industrielle bruksområder.

Dantherm SD 9000 sorpsjonsavfukter
Dantherm climate soloutions tab flip

Industriell avfukting - sorpsjon

En serie kraftige sorpsjonsavfuktere med et bredt spekter av luftmengder, isolerte kabinetter og muligheter for for- og etterbehandling, til både kommersiell og industrielle bruksområder.

Relevante artikler

Aerial farmasi web
Aerial Bottom Badge
Photo of Waldemar Luft
Waldemar Luft 3 min lest
Insights Content Tate Modern
Dantherm climate soloutions tab

Hvor mye kan du spare ved å senke temperaturen med et par grader?

Photo of Christian Kjær Rosenvinge
Christian Kjær Rosenvinge 5 min lest
Insights Content leisure centre
Dantherm climate soloutions tab

Hvorfor et skreddersydd luftbehandlingsaggregat er et nøkkelelement for å håndtere de varierende kli...

Photo of Jamie Herdman
Jamie Herdman 7 min lest

Kontakt en ekspert

Trenger du hjelp til å finne riktig løsning? Vårt team med mer enn 100 klimakontrolleksperter står klare til å hjelpe deg.
Du kan også kontakte oss eller delta i diskusjonen i våre sosiale medier. Se vår LinkedIn-side.